Het koken
Kooksessies
Een kooksessie start respectievelijk om 13:00 uur voor de middaggroepen en om 19:00 uur voor de avondgroepen.
Eerst wordt stoom afgeblazen na een voor velen lange werkdag. Daarna wordt de receptuur doorgesproken, bereidingswijzen toegelicht en taken verdeeld.
Nadat de mis en place is gedaan kook je onder begeleiding van onze vakbekwame chefs met de hele groep het 5-gangen menu in onze professioneel uitgeruste keuken, de gerechten worden afzonderlijk door de kookgroep geserveerd in ons restaurant. De afwas wordt gedaan.
Bij alle gerechten zijn er door de wijn-commissie bijpassende wijnen geselecteerd.
De keuken
Een keuken waar menig restauranthouder jaloers op zou zijn!
Er wordt gewerkt aan lange roestvrijstalen werktafels waar voor elke partie voldoende plaats is om met meerdere personen gezamelijk een afzonderlijk gerecht klaar te maken.
Centraal in de keuken staat een groot rvs kookeiland dat van alle gemakken is voorzien.
Er is een aparte spoelkeuken met professionele afwasmachine.
Verder beschikken we over een grote inloop-koelkast en een inloop-diepvries.
Daarbij ook een aparte ruimte voor de droge kruidenierswaren.
50 Jaar modegrillen en Kooktrends
In 50 jaar tijd is er op culinair gebied veel veranderd. Goed gevulde borden werden kleinere hapjes, de presentatie werd steeds kunstiger en koks veranderden langzaamaan in chemici. Moleculair koken, lagetemperatuur-bereiding, poedertjes, schuimpjes, sausjes, geleien. We waaien zeker niet mee met elke wind, maar we moeten wel bijblijven. Daarom investeren we in kennis, onze accommodatie en de nieuwste apparatuur, zodat we onze leden blijven boeien met spannende en lekkere recepten. Toch houden we ons Bourgondisch karakter. Uiteindelijk is eten emotie. Het bereiden van een hoogstaand diner blijft de mooiste beleving.”