IN MEMORIAM

Op zaterdag 9 januari 2021 heeft Hennie van Ommeren, medeoprichter van onze kookclub Cercle des Gourmets de Bois le Duc, zijn gevecht tegen corona verloren. Hennie heeft de leeftijd van 74 jaar bereikt.

Sinds de oprichting van onze kookclub in 1971 heeft Hennie zich met hart en ziel ingezet voor de Cercle. Hij was er bij toen het idee ontstond om met een vriendengroep te koken in het lokaal van de Sint Lucia Huishoudschool te ‘s Hertogenbosch  en was de stuwende kracht achter de ontwikkeling van de Cercle naar het hedendaagse hoge culinaire niveau. De door hem geambieerde professionelere aanpak kwam tot uiting in het vinden van een eigen kooklocatie, eerst in Sint-Michielsgestel later, in 1985, in het huidige pand te Nieuwkuijk. Het was zijn droom om dit tot een grootse kookclub te maken, en dit is hem zeker gelukt !

Op culinair gebied veranderde er in de loop der jaren veel. Hennie’s  bijdrage hierin mee te gaan wat betreft receptuur en de nieuwste keukenapparatuur zijn van onschatbare waarde geweest. Wij denken dat de menucommissie waarvan Hennie lid was dit kan beamen. Menig gastchef van topniveau is door hem benaderd om exclusief ten behoeve van de Cercle een vijf gangen menu samen te stellen. Niet alleen heeft hij voor de menucommissie veel betekend, ook voor de evenementencommissie heeft hij zijn sporen verdiend, te denken valt aan de vele jaren dat de Cercle deel heeft genomen aan het evenement Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch en het organiseren van de Nieuwjaarsrecepties. 

Voorts heeft hij zich gedurende 50 jaar dagelijks tomeloos ingezet, en vooral ook achter de schermen, voor de ontwikkeling en behoud van onze kookclub.

Wij zullen hem, zijn gedrevenheid, inspiratie en culinaire kennis node missen.